Bil till Norrköping

Att ta bilen är alltid en friare upplevelse än att åka kollektivt på olika sätt. Med en bil är det bara att lasta in allt i bakluckan, sätta på sin favoritmusik och köra iväg mot sitt mål. Med picknick-korg och en eller annan kaffepaus blir resandet till Norrköping dessutom väldigt trevligt. Se till att antingen ha adressen till hotellet nedskriven i din GPS eller ha kartan i handskfacket redo, så hittar du rätt både smidigt och enkelt.

BMW X5Med bil tar man sig till Norrköping både norrifrån och söderifrån enkelt via E4:an, denna motorväg leder nämligen till Norrköping från både Göteborg och Stockholm. Städer som ligger mellan är Borås, Jönköping, Mjölby, Linköping, Nyköping och Södertälje. När du ska in i staden kan du köra av in på E22 om du kommer söderifrån, eller in på väg 55 om du kommer från norr.

En lite mindre trafikerad väg är just E22 som leder upp till Norrköping från Skåne, längs den östra kustlinjen. Om du åker från städer som Karlskrona och Västervik samt Söderköping är alltså E22:an ett bra val av väg. På denna väg är det dessutom fin utsikt över kusten, något som förgyller körsträckan och ger dig en ännu starkare känsla av att vara på semester.

Väl inne i staden är Norrköping lätt att hitta i. Beroende på om du redan hittar eller inte kan du slå in adressen till ditt hotell på din GPS för att hitta rätt snabbt. Från flygplatsen i Norrköping går väg 209 in i staden. Vidare är det väg 55 som går rakt in i staden både norrifrån och söderifrån, för att sedan byta namn till Riksvägen. I staden promenerar du sedan lätt samt åker spårvagn eller lokalbuss beroende på vad du väljer för färdsätt. Norrköping är en mysig småstad och avstånden är inte långa.