Bråvalla festival

Läste du rubriken och något klickade till? Ja, det stämmer. Det är här i Norrköping som festivalen Bråvalla går av stapeln varje år där närmare 50 000 besökare dansar loss och umgås till livemusik framförd av kända musiker – en riktig upplevelse för musikälskaren.

Norrköping är en stad som står för modernisering, vetenskap och utveckling. Något som festivalen Bråvalla är ett bra exempel på med sin kontantfria lösning för betalning på festivalområdet. Festivalarmbandet du får i samband med att du löser in din biljett fungerar nämligen både som biljettbevis så du kan ta dig in och ut från festivalområdet obehindrat och det fungerar som ditt betalmedel. Så fort du vill köpa något, oavsett om det är en flaska vatten, en bit mat eller annat inne på festivalområdet, räcker det med att du blippar armbandet. På armbandet finns nämligen ett chip som du i förväg fyller på med pengar och varje gång du handlar får du ett kvitto och ser ditt saldo, på så vis går betalningen smidigare och köerna till kassan kortare.

Festivalen, boende och resväg

12474680-bravalla-festivalen-2015Bråvalla festival hålls på ett flygfält strax utanför Norrköping stad, och det innebär att det går lika bra att bo i centrum som på campingplatserna runt om festivalområdet. Bråvalla är en av Sveriges populäraste festivaler så det är en bra idé att boka hotell i Norrköping i god tid. Men Bråvalla är trots allt mer än bara bra musik. Här finns allt från foodtrucks och barer till sponsorer och volontärer som gör sitt yttersta för att lämna dig med en minnesvärd upplevelse. Och visst finns många boendealternativ när du vill gästa Norrköping när Bråvalla går av stapeln, men tänk på att boka boendet i god tid då detta är en period där staden fullkomligt fylls av festivalsugna ungdomar och vuxna. Festivalen får trots allt hela staden att livas upp, och är därför en rolig tidpunkt att komma hit på. Väljer du att bo i staden på hotell eller vandrarhem går det bra att ta sig till festivalområdet med bil, buss och spårvagn plus att festivalen är så pass nära centrum att det också går alldeles utmärkt att yra en cykel och ta sig hit på så vis. Plus i kanten är att arrangören dessutom brukar skylta från Norrköping centrum till festivalområdet, så det är bara att följa anvisningarna så är man framme på ett kick. Vill du istället bo på festivalens campingområde finns tältplats eller parkeringsplats för husbil/husvagn att välja mellan i olika prisklasser – men vi rekommenderar att du bor i Norrköpings centrum för bästa upplevelse, för vad är skönare än att vakna upp i en ren och fräsch hotellsäng efter en dag på festival?