Himmelstalunds hälsobrunn

Oavsett om man vill sova en natt på hotellet, avnjuta en god middag eller bara vandra runt i den vackra omgivningen är Himmelstalunds hälsobrunn värt ett besök. Beroende på årstid så finns det mycket vackert att se i omgivningen, och området har en historia som sträcker sig från 1700-talet. Allt började med att man år 1708 upptäckte en hälsokälla. Man lät nästa tjugo år senare uppföra en stor träbyggnad över källan, som än i dag står kvar och som nu är en festsalong man kan abonnera. Nedan finner du mer information om de olika byggnader som nu finns på området. Man kan verkligen känna lugnet när man väl är på plats, vilket gör den svår att lämna, men lätt att komma tillbaka till.

Salongen, hotellet och krogen

13273494-hallristningsmuseet-i-himmelstalundJa, det är lätt att få en underbar utflykt om man väljer att besöka Himmelstalund i Norrköping. Brunnssalongen är en lång timmerstuga och byggnadsminne som innehåller två salonger och som både rymmer en te- och festsalong. Perfekt för stunder man vill minnas länge. På väggarna hänger vackra målningar som man tror gjordes av konstnärliga besökare under sina vistelser. Väljer man att bo över på Brunnshotellet gör man det även i en timmerbyggnad och på bottenvåningen kan man nu ta del av ett intressant hällristningsmuseum som drivs av Föreningen Bronsålder i Norrköping. Det finns även ett till hus kallats Sexstyverskrogen som man jobbar med att restaurera till ett bättre skick likt originalet.

Det vackra med Himmelstalunds hälsobrunn är att man egentligen inte behöver så stor anledning till att fara dit då det bara ligger två kilometer från Norrköping, alldeles runt knuten med andra ord. Kanske är det ett perfekt äventyr att börja dagen med om vädret är med en? Men, om det kommer en liten skur passar det alldeles utmärkt att ta skydd i museet och försvinna tillbaka i tiden. Kanske kan man då få lite perspektiv på hur man lever sitt eget liv?