Kolmården

11290-poserarKolmården är en av Sveriges mest besökta djurparker och intresset är stort för parken, så var beredd på att det vid högsäsong kan bli en del köbildningar. Men kom ihåg att Kolmården verkligen gör skäl för uttrycket ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”, här finns attraktioner och upplevelser som passar hela familjen, så ett besök här ska inte göra dig besviken.

Kolmården är nordens största djurpark och erbjuder allt från safari till nöjespark och äventyr. Så det är enkelt för hela familjen att roa sig en eller flera dagar inne i parkområdet. Hit tar du dig enklast med bil, men det går också bra att komma hit med buss som du tar från Norrköpings centrum och många bussbolag erbjuder bussresor hit från hela landet. Det är alltså inga problem att bo centralt på ett hotell i Norrköping och enkelt ta er ut till Kålmården med bil eller buss. Och visst är djurparken väl värt ett besök, här finns något för hela familjen oavsett om man vill uppleva vilda djur på Safarilinbanan eller åka häftiga karuseller i temaparken Bamses Värld.

Populära attraktioner

Parkens, utan tvekan, mest populära inslag är Marine World. Här finns ett av världens största delfinarier som består av tre stora inomhuspooler med sammanlagt 6 400 kubikmeter vatten och det är också här som parkens mest besökta show kan besökas: Delfinshowen. Den lockar tusentals besökare varje år och visas vid flera tillfällen varje dag, så skönt att veta är att om du missar dagsens första show finns chans att hinna med någon av dagens andra föreställningar. Men denna attraktion är långt från parkens enda. Här finns många djur att se, och det riktigt nära. En attraktion som parken erbjuder är till exempel linbanan Safari som uppfördes 2011 för att ersätta parkens tidigare Safariparken som man åkte genom med bil av både säkerhets- och miljöskäl. Via linbanan får man istället färdas över björnarnas skog, ett afrikanskt högland och en stor savann vilket innebär att man får uppleva både björnar, giraffer, zebror och lejon bland andra på bara några få meters avstånd – ett riktigt äventyr för familjen.