Naturreservat

13273470-flyttfaglar-pa-himmelstalundNorrköping har en helt underbart natur, och desto enklare den är att finna, desto fler människor kommer kunna ta del av den. Några av de vackra naturreservat du kan välja mellan är bland andra Borgs ekbackar, Bråvikebranten, Fjällmossen, Kokärret och Ljusfors. Stora Hjälmmossen är perfekt om du har mer tid och vill bege dig till Norrköpings utkanter. Under vintersäsongen är det perfekt at bege sig till Svängbågen för att åka skridskor. Perfekt då det är en plogad banan man åker på. Är du ute efter lite mer kultur i det fria kommer Marmorbrukets naturreservat inte göra dig besviken. Reservatet är 3,5 kilometer och sträcker sig längs norra Bråvikenstranden. Där lever vild natur och hundraåriga byggnader tillsammans med gamla marmorbrott. Om du hört talas om den världsberömda Kolmårdsmarmorn så bröts den där ända fram till 1970 – talet. Nu finns ett marmormuseum du kan kika in i.

Perfekta vandringsleder

Är man ute efter härliga promenadstråk finns det många bra leder att välja mellan. Kättsätterleden är en 4,5 kilometer lång led man kan vandra genom tallskog och omväxlande landskap. Känner man för en lite större utmaning rekommenderas Kvillingeleden som är en lite svårare led på 10 kilometer, men uppdelad i tre slingor. När man väl tagit sig upp för branten och svår terräng väntar en belöning i form av storslagen utsikt över Norrköping.

Är det fiske som får hjärtat att banka lite extra finns både Sandgropen och Sörsjön där man kan andas ut i vacker miljö och hoppas på fiskelycka. Sörsjön bjuder på både abborre och gädda och en stor avkoppling. Är du ute efter att fiska strömming är det till Sandgropen du ska bege dig. Håll utkik efter andra fiskare och efter stim så är det svårt att inte få napp. Under vinterhalvåret är det populärt att isfiska. Ett sista tips när det kommer till att fiska är att du kollar upp vilka regler som gäller så din fiskeupplevelse blir så trivsam som möjlig.