Sevärdheter

308369-norrkopingDet finns många sevärdheter i Norrköping som är väl värda ett besök, men det viktigaste att veta är att staden erbjuder en rad olika upplevelser som ger fina minnen för livet. Här finns något för alla smaker, åldrar och tycken oavsett vilken årstid du väljer att besöka staden på.

Att besöka en helt ny stad är i sig självt ett rent äventyr, men vill man veta vart de bästa smultronställena finns kan det vara bra att få lite hjälp på traven och det är där vi kommer in. Här hittar du några utvalda platser, sevärdheter och nöjen som vi rekommenderar dig att besöka vid din vistelse i Norrköping.

Kolmården

Sveriges största djurpark med nöjen för hela familjen. Här finns lejon, giraffer och delfiner samt nordiska djur samlade på en och samma plats, men det är långt från allt. Nöjen för de små och stora i form av temaparken Bamses Värld och Marine Park är bara två av parkens spännande attraktioner. Läs mer om vad Kolmården har att erbjuda här.

Industrilandskapet

Norrköpings äldsta kvarter har fått namnet Industrilandskapet och här hittas allt från mysiga gränder till spännande muséer blandat om vart annat. Visste du till exempel att bästa shoppingen hittas i kvarteret Knäppingsborg? Eller att det runt hela Industrilandskapet går en promenadväg som slutar först där naturen tar vid? Här kan du läsa mer om Industrilandskapet.

Naturreservat

Något som inte ska missas på plats i vackra Norrköping är omgivningarna av naturreservat. Här trivs den som älskar naturen, och det både på vår, sommar, höst och vinter när vandringslederna tar dig in bland skog och mark. Dessutom gömmer sig en hel del spännande historia här, såsom i Marmorbrukets naturreservat där det gamla marmorbrottet som Kolmårdsmarmorn bröts från hittas med tillhörande marmormuseum. Läs mer om Naturreservatens hemligheter här.

Himmelstalunds hälsobrunn

Det du inte ska missa när du besöker Norrköping är Himmelstalunds hälsobrunn som upptäcktes under tidigt 1700-tal och har en vacker brunnssalong i klassisk rödfärgad timrad stil byggd ovan sig. Och där har den funnits sedan dess, men nu är det inte längre en hälsobrunn som regerar där numera hittas Hällristningsmuseet där, ett spännande resmål för den på jakt efter historiskt kuriosa. Läs mer om Himmelstalunds hälsobrunn här.

Bråvalla

Festivalen Bråvalla är hemmahörande i Norrköping och hålls på flygfält strax utanför centrum. Här samlas närmare 50 000 festivaldeltagare och stadens puls går upp några snäpp, så under festivaltider är Norrköping ett bra val att besöka. Men vad är det som gör Bråvalla så speciellt och hur ska man tänka kring hotellbokningar under festivalen? Klicka här och lär dig allt du behöver veta om Bråvalla festivalen.