Sport i Norrköping

Sveriges mest sportiga stad? Kanske inte, men vi är landets tionde största stad – så sportintresset är om inget annat ganska så högt här! Med fina dam- och herrlag i de flesta sporter finns Norrköping med i många divisioner vare sig det handlar om fotboll, hockey, basket eller innebandy.

Här finns både dam- och herrlag i de högre divisionerna i ett flertal sporter och möjligheten att gå och uppleva matcher och sportevenemang är närvarande under hela året. Kanske vill du se IFK Norrköping lira en match mot något Stockholmslag i arenan Östgötaporten som i folkmun kallas Parken från dess tidigare namn Norrköpings idrottspark? Eller du kanske föredrar att kolla på basket i världsklass? Då är det till Stadium Arena du ska bege dig. Det är nämligen hemmaplan för Norrköping Dolphins och arenan erbjuder även möjlighet att spela baket eller delta i och titta på friidrott. En annan populär användning för arenan är att hålla konserter – och då får de sportintresserade maka på sig för en kväll.

Den som vill kolla på hockey eller konståkning gör bäst i att ta sig till Himmelstalundshallen. Det är hemmaarenan för både Norrköpings konståkningsklubb och hockeylaget HC Vita Hästen och här finns en publikkapacitet på hela 4 500 personer. Men det är inte bara skridskor som tar plats här. Hallen används även för inomhusfotboll, innebandy och för landskamper i handboll.

Mängder av aktiviteter för den sportintresserade

Nog för att sport såsom hockey och fotboll toppar listan när det kommer till olika sportintressen så ska inte glömmas att Norrköping erbjuder mer än så. Här finns möjlighet för den golfintresserade att slå några rundor på greenen, tävla mot kompisarna i gokart, slå några slag på tennisbanan eller varför inte utmana curlinglaget på en match i Norrköpings Curlingklubbs lokaler? I Racketstadion finns möjlighet att både titta på och utöva olika former av raketsporter och i Norrköpings Squashcenter kan man, precis som namnet utlovar, spela squash.

Sportaktiviteter för hela familjen

Den som vill sporta med familjen hittar i Norrköping även bowling, skatepark och minigolf. Dessutom finns Klätterhallen med öppen verksamhet som låter både proffs och nybörjare, gamla som unga, testa på att klättra. Eller varför inte ha en vattenfylld och rolig dag på äventyrsbadet Medley Centralbad som avslutas med en kväll på något av sportevenemangen som finns att uppleva här?